Guide: sådan kommer du i gang med at strikke

Har du også fået øjnene op for potentialet i at strikke dine egne trøjer og huer og kunne tilpasse dem til din helt egen stil og dine mål? Strik er ikke bare en dejligt produktiv hobby, det kan også være enormt afslappende og meditativt at sidde med garn og pinde i hænderne efter en lang og krævende dag. Her får du en kort guide til at komme i gang med at strikke, så du også kan få del i alle fordelene.

Det skal du bruge

Det første du skal gøre for at komme i gang med at strikke, er at anskaffe dig det nødvendige udstyr. Som begynder skal du bruge:

  • Strikkepinde – størrelsen og typen er afhængigt af dit strikkeprojekt, men nogle lige pinde til at øve på og et godt udvalg af rundpinde og strømpinde vil på sigt blive nødvendigt
  • Garn – det giver sig selv. Køb noget godt garn i lækre farver – det gør det bare endnu sjovere at strikke
  • Strikkeopskrifter – som begynder er det altafgørende, at du finder nogle gode og forståelige strikkeopskrifter på projekter, der er motiverende at lave
  • Målebånd – det er næsten uundgåeligt at strikke noget, uden også at skulle måle det indimellem, så sørg for altid at have et målebånd i nærheden, når du strikker
  • Maskemarkører – ved især større strikkeprojekter eller projekter med mønster kan maskemarkører blive nødvendige. De kan købes til få penge i mange forskellige udgaver, men du kan også sagtens bruge f.eks. et stykke garn, en elastik eller lignende.

Hjemmestrik er en god gave til venner eller familie, som med garanti vil vække glæde. Det er samtidig en billig gave at give, hvis det kniber med pengene til gaver. Læs mere på Consumerloans.dk, hvis du har brug for et lån til gavebudgettet.

Ret og vrang, ret og vrang

Der er enkelte ting, du skal lære, før du går i gang med den store, lune sweater, og derfor er det også en god idé at øve lidt på noget prøvegarn i starten. Men du finder hurtigt ud af, at det er meget enkelt og nemt at strikke, og så snart du har lært at slå masker op, strikke ret og strikke vrang, så er resten derfra ikke det store problem. Find gerne bøger eller videoer, som viser, hvordan du laver de forskellige ting, eller spørg en ven eller et familiemedlem. 

Dette indlæg blev udgivet i penge. Bogmærk permalinket.